Начало Здравна медиа Здравни новини Британски пациенти умират заради недостиг на лекари и финанси

Британски пациенти умират заради недостиг на лекари и финанси

Британски пациенти умират заради недостиг на лекари и финанси - изображение

Британски лекари изразяват своето притеснение, че пациенти умират в коридорите на спешните отделения заради голямата натовареност на медиците. Шейсет и осем специалисти предупреждават за проблема в писмо до премиера Тереза Мей, в което описват при какви условия работят.

Старшите лекари, отговарящи за някои от най-натоварените спешни отделения в Англия и Уелс, заявяват, че всеки ден 120 пациенти се лекуват в коридорите на болниците поради липса на място в отделенията. Поради тази причина някои от тях умират преждевременно и това не са извънредни случаи, а случващи се в цялата страна. Английското електронно издание Indipendent твърди, че често в спешните отделения чакат за преглед по 50 болни, а други не могат да получат легло близо 12 ч.

Според медиците, които са ежедневно в тази тежка ситуация, бюджетът на Националната здравна служба (NHS) е крайно недостатъчен. Има остра липса на болнични и обществени легла, както и на персонал от всички специалности. Тяхната недостатъчност се усеща още на входа на системата и по този начин лекарите не могат да се справят с нуждите на британското застаряващо население.

Отговорът на британското Министерство на здравеопазването и социалната грижа е, че от 2010 г. насам броят на старшите лекари в спешните отделения се е увеличил с 68,7 на сто. В същото време бюджетът на Националната здравна служба за новата година е вече 2,8 млрд. паунда, разпределени за следващите две години. Министър-председателят Тереза Мей и здравният министър Джереми Хънт са на мнение, че тази зима NHS е „ подготвена по-добре от всякога“.

Представители на болниците и доставчици на здравни грижи предупреждават, че грижите за пациентите вече не отговарят на стандартите, заложени в правилника на NHS. Те искат бюджетът й да бъде увеличен до 153 млрд. паунда до 2022-2023 г., а за 2018 г. той да стане 122 млрд.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: independent.co.uk
Снимка: 365dm.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЗдравни съветиСоциални грижиПсихологияНовиниЛюбопитноЗаболявания (МКБ)ТестовеНормативни актовеИсторияАнкетиИнтервюта