Начало Здравна медиа Здравни новини Мексикански милиардер: Хората трябва да работят три дни в седмицата

Мексикански милиардер: Хората трябва да работят три дни в седмицата

Мексикански милиардер: Хората трябва да работят три дни в седмицата - изображение

Хората трябва да работят три дни в седмицата, заяви мексиканският милиардер Карлос Слим.

"Днес хората са по-здрави, живеят по-дълго, не са претоварени от тежка физическа работа. Съвременната цивилизация търси повече изкуство и знания и по-малко физическа подготвеност. Моето мнение е, че хората трябва да се пенсионират по-късно, но да работят три дни в седмицата", обясни Слим в интервю за телевизия "Блумбърг".

Той допълни, че идеята му далеч не е породена от алтруизъм, а от делова логика.

"Радикалното съкращаване на работната седмица би довело до разкриване на нови работни места и осигуряване на по-голяма динамика на бизнеса. Ако хората са свободни 4 дни в седмицата, това ще повиши качеството на живота им и ще доведе до по-голям растеж на туризма, развлекателната индустрия, културата, спорта, образованието", каза още милиардерът.

Той е собственик на мексиканската телекомуникационна компания. Обявяван е 2 пъти от списание "Форбс" за най-богатия човек на планетата. Към момента е на седмо място в класацията със своите 49,1 млрд долара.

По думите на Слим обществото само би спечелило от по-късното пенсиониране, тъй като ще заделя по-малко пари за пенсионерите.

Само преди броени дни резултати от изследване показаха, че работниците са продуктивни само три дни в седмицата, а през лятото - два и половина дни.

Снимка: elnuevodiario.com.ni

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноНормативни актовеСоциални грижиПсихологияРецептиСнимкиИсторияМедицински изследванияАнкетиАлтернативна медицинаЛеченияОрганизацииСпортХранене при...ЗаведенияТестовеИнтервютаОбразованиеПроизводителиОткритияКлинични пътекиБотаника