Начало Здравна медиа Здравни новини Новият здравен министър е подготвил план за действие във всички направления

Новият здравен министър е подготвил план за действие във всички направления

Новият здравен министър е подготвил план за действие във всички направления - изображение

Новият здравен министър Кирил Ананиев е подготвил план за действие във всички направления в сектора здравеопазване. В него се включват подобрения и промени между отделните звена на системата и в различните видове дейности в здравното осигуряване. Това стана ясно от речта на Ананиев при вземането на поста от доскорошния ресорсен министър проф. Николай Петров.

Благодаря на всички народни представители, които участваха в гласуването за нов здравен министър. Уважавам мнението на всички – на тези, които гласуваха за мен и на тези, които не ме подкрепиха“, заяви Кирил Ананиев от трибуната на народното събрание.

Подготвил съм план за действие, който обхваща всички въпроси, свързани с реформата в здравеопазването. Той е основан на базата на приоритетите на правителството, които бяха приети“, поясни Ананиев.

Той декларира, че ще работи с всички представени групи от парламента, със съсловните организации, с гражданското общество и с всички, които могат да допринесат за подобряването на сектора здравеопазване.

Ананиев посочи, че започва работа още от днес и вече има визия за екипа си. Възнамерява да насочи усилията си в посока преустановяване кражбите в сферата. Мерките предвиждат засилване на контрола, различни ревизии, внезапни проверки, особено по протоколите за скъпоструващи лекарства, както и предписването на медикаменти и аптеки. Той счита, че има механизми, с които да се предотвратят поддаването на грозни стимули от фармацевтични компании. Във фокуса на министъра са поставени и електронното здравеопазване, електронната здравна карта, електронната рецепта и платформа, като възнамерява да ускори процесите по тяхното реализиране. Ананиев поясни, че сред целите му е да намаля напрежението в системата и да създаде консултативен съвет, в който да участват доказани, честни лекари и професионалисти.

Секторът здравеопазване е кауза, зад която трябва да вървим всички“, отбеляза Ананиев.

При предаването на поста проф. Петров предостави отчет за извършената от него работа през последните шест месеца. В знак на уважение и ново начало проф. Николай Петров подари на Ананиев икона на св. Иван Рилски и го посъветва да извърши водосвет в сградата на министерството.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимка: БНР

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноСпортЛайфстайлИсторияАнкетиНормативни актовеИнтервюта