Начало Здравна медиа Здравни новини Здравният министър: Трябва да се поучим от опита на частните болници

Здравният министър: Трябва да се поучим от опита на частните болници

Здравният министър: Трябва да се поучим от опита на частните болници - изображение

Дебатът е от съществено и много важно значение. Проблемите в системата са на тактическо ниво. Така изрази своята оценка министърът на здравеопазването Николай Петров и добави, че парите в системата не са достатъчни, за да задоволят всички нужди на здравните заведения.

"Говори се предимно за дълговете на общинските и държавни болници, но не се споменават частните здравни заведения. Това означава, че трябва да се поучим от техния опит и ефективен модел на управление", заяви здравният министър днес пред народните представители в НС.

Това според него може да се постигне единствено с контрол, контрол и пак контрол, както и публичност на всеки изразходван лев.

Той посочи обаче, че не може да има и пълна свобода по повод дейностите, които здравните заведения извършват над лимитите, а трябва да се постигне прозрачност и обективност в тази насока.

При нужния минимум от време и подкрепа, ще може да се отчете резултат и ще може да се даде отговор в детайли защо университетската болница в Стара Загора е на първо място по просрочени задължения, както и болницата в Пловдив и болницата в Ловеч“, добави проф. д-р Петров.

Министърът на здравеопазването поясни, че тогава може да говори в имена, дати и цифри, защото той е застъпник на публичността и прозрачността в управлението.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиЛайфстайлНормативни актовеИсторияИнтервютаСнимкиЛюбопитно