Начало Здравна медиа Здравни новини Новият председател на Фонда за лечение на деца ще въвежда нови промени

Новият председател на Фонда за лечение на деца ще въвежда нови промени

Новият председател на Фонда за лечение на деца ще въвежда нови промени - изображение

Новият председател на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева възнамерява да въведе нови промени в правилника, административната процедура, в комуникацията с партньори и родители, както и в комуникацията с Обществения съвет.

"Все още се ориентирам, но заварих доста неуредици и е нужно да бъдат въведени промени във всеки един процес от самото подаване на заявлението до неговото разрешаване. Необходими са промени и в сроковете", коментира д-р Троева.

Според нея са нужни повече служители във Фонда, за да се оптимизира процесът. Установени са доста непълно окомплектовани документи, както и доста липсващи такива.

По думите й въпросът с информационната система ще бъде решен и родителите ще могат да се консултират какви ще са нужните документи за всеки отделен случай.

По повод съществуването на Обществения съвет председателят на Фонда обясни, че съмненията не са предизвикани от нея. Общественият съвет взима решенията си въз основа на медицински решения и експертизи. Според д-р Троева Общественият съвет може да вижда само един партньор.

"Необходимо е оптимизиране и експедитивност на системата. Най-голямата пречка се състои в структурирането на цялата процедура от началото до конкретното решение и ще се боря за разрешаването на процеса“, допълни тя.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: MedicalNews


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОрганизацииЛайфстайлИсторияНовиниЛюбопитноСнимкиФизиологияЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиСпортНормативни актовеЛечения