Начало Здравна медиа Здравни новини Нов закон ще задължи болничните заведения във Великобритания да таксуват чуждестранните пациенти

Нов закон ще задължи болничните заведения във Великобритания да таксуват чуждестранните пациенти

Нов закон ще задължи болничните заведения във Великобритания да таксуват чуждестранните пациенти - изображение

От месец април Великобритания ще въведе нов закон, който ще задължи болничните заведения да таксуват чуждестранните пациенти, преди да започнат да ги лекуват.

По информация на Daily Express тази промяна има за цел да бъдат спрени масовите злоупотреби със системата от страна на чуждестранните граждани, които идват в страната, за да получат медицинска помощ, за която обикновено се плаща в техните страни на местоживеене.

Съгласно новия закон управителите на болниците ще трябва да определят най-ефикасния начин за проверка на допустимостта до лечение, като по всяка вероятност това ще става чрез изискване на документите за самоличност.

"Това е национална, а не международна служба по здравеопазване. Щом бюджетът се свива, злоупотребите трябва да бъде преустановени", заяви изпълнителният директор на Taxpayers’ Alliance Джон О‘Конъл.

Според класация, направена през 2013, Великобритания е една от десетте страни в света с най-добрите системи за здравеопазване. Държавното обществено здравеопазване (National Health Service – NHS) е безплатно, то се финансира се с публични средства, основно от данъци и осигуровки, а посещението при личния лекар, специалист и болничният престой не се заплащат от пациента.

Снимка: El Economista

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноПроизводителиНормативни актовеИсторияАнкетиИнтервюта