Откриха вещество, което може да предотврати развитие на хранителна алергия

Вещество, което, попадайки в организма, би могло да предотврати развиването на хранителна алергия, откриха японски изследователи. То е от групата на простагландините.
"Веществото може да спаси човек от алергичните симптоми и напълно да го излекува", смятат учените.
Екип с ръководител проф. Такахиши Мурата е изучил влиянието на простагландините върху мастоцитите, известни още като клетки на Ерлих. Тези клетки отделят хистамин - веществото, стоящо зад алергичните реакции.
Ефективността на съединението е доказана чрез експерименти с мишки.
Още по темата:
-
Разработват иРНК ваксина за пациенти с хранителни и сезонни алергии
-
Във Франция спират сиропи за кашлица, съдържащи фолкодин, заради сериозен риск от алергична реакция
-
Разработиха нанотерапия за инхибиране на мастоцити, която предотвратява реакцията към специфичен алерген
-
Лекарство за астма може да помогне и на хора с хранителни алергии
Коментари към Откриха вещество, което може да предотврати развитие на хранителна алергия