Начало Здравна медиа Здравни новини Приеха правилата, с които здравата каса ще се договаря с болниците

Приеха правилата, с които здравата каса ще се договаря с болниците

Приеха правилата, с които здравата каса ще се договаря с болниците - изображение

Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които здравната каса сключва договори вече е факт. Нормативният акт, одобрен от министрите, регламентира правилата за оценяване в случаите, когато районните каси се договарят с болници в районите, където има повече от необходимите, както са определени от Националната здравна карта, легла.

От документа става ясно, че равнопоставеността между болниците е гарантирана и няма да бъде допускана дискриминация. Чрез одобрените правила е налице възможност медицинските дейности да бъдат планирани, да отговарят на изискванията на хората, чийто достъп до медицинска помощ ще бъде по-бърз, а самата услуга по-качествена.

Преди създаването на този документ точно липсата на критерии даваше възможност на здравната каса да откаже сключването на договори с някои лечебни заведения. С приемането на новия регламент това вече ще бъде невъзможно.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: pravatami.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСоциални грижиАнкетиТестовеИсторияЗаведенияЛайфстайлОрганизацииСнимкиЛюбопитноИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения