Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Бялото грозде защитава от рак на кожата

Бялото грозде защитава от рак на кожата

Бялото грозде защитава от рак на кожата - изображение

Съединение в бялото грозде може да бъде ефикасна профилактика срещу рак на кожата и да намали процесите на стареене, информират специалисти от университета в Барселона, Испания.

Представители на науката и по-рано са проявявали интерес към биоактивните компоненти на бялото грозде, оказващо благотворно влияние на състоянието на кожата. От проведено изследване на учени от Испанския национален изследователски съвет съвместно с учени от университета в Барселона е потвърдено, че съдържащите се флавоноиди в гроздето способстват за защита на кожата от развитието на негативни процеси, свързани с действието на ултравиолетовите лъчи.

Според специалистите до скоро не е било много известно как е действало бялото грозде на клетките на съединението. В своето изследване испански биолози са проследили механизма на въздействие на флавоноидите в гроздето на активните форми на кислорода, които повреждат клетките на кожата.

"Ултравиолетови лъчи активират кислородни компоненти, които причиняват молекулно окисляване - произлиза стимулиране на определени реакции и ензими, което води до клетъчна смърт. Извлечението от гроздето на полифенолните субстанции могат да обърнат този процес в епидермиса, подложен на въздействието на слънчевата радиация", коментират специалистите.

По-рано гроздето бе обявено за един от най-добрите продукти за сърце поради високото ниво на антиоксиданти в състава му.

Учените уточняват, че в този план гроздето дори превъзхожда доста медикаменти.

Снимка: nl.yoyowall.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноЛайфстайлБотаникаЛеченияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиети