Защо от Харвард съветват да ядем пълномаслени млечни продукти?

Специалисти от Харвард съветват хората да спрат да се хранят с нискомаслени продукти и да заложат на пълномаслените.
Всеки човек, спазвал диета, знае, че винаги са препоръчвани мляко и млечни изделия с нисък процент масленост. Сега експертите твърдят, че е по-здравословно да се консумират пълномаслени мляко и млечни продукти.
Млечните мазнини съдържат в големи количества олеинова киселина (на които е особено богат и зехтинът), както и конюгирана линолова киселина (CLA), която може да помогне за загуба на тегло.
Но когато се отнема мазнината от продукта, обикновено се добавят допълнителни захари или химикали, които вредят на здравето, а дават илюзията за здравословна храна.
Според някои проучвания пълномаслените продукти намаляват риска от диабет, рак, наднормено тегло и сърдечни заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕУРОЛАМП ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР ЧЕРЕН
БОИРЕР ВЕЗНА модел BF 1000
Безплатна доставка за България!СПИРУЛИНА таблетки * 500 DXN
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР модел BF 195
ВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ ОМРОН BF214
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА модел GS 300 ЧЕРНА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Шоколадово-млечен ликьор
- Копър
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Комбинацията от мляко с кафе не е особено полезна
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
Коментари към Защо от Харвард съветват да ядем пълномаслени млечни продукти?