Защо от Харвард съветват да ядем пълномаслени млечни продукти?
Специалисти от Харвард съветват хората да спрат да се хранят с нискомаслени продукти и да заложат на пълномаслените.
Всеки човек, спазвал диета, знае, че винаги са препоръчвани мляко и млечни изделия с нисък процент масленост. Сега експертите твърдят, че е по-здравословно да се консумират пълномаслени мляко и млечни продукти.
Млечните мазнини съдържат в големи количества олеинова киселина (на които е особено богат и зехтинът), както и конюгирана линолова киселина (CLA), която може да помогне за загуба на тегло.
Но когато се отнема мазнината от продукта, обикновено се добавят допълнителни захари или химикали, които вредят на здравето, а дават илюзията за здравословна храна.
Според някои проучвания пълномаслените продукти намаляват риска от диабет, рак, наднормено тегло и сърдечни заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА МАЗНИНИ И СЪСТАВА НА ТЯЛОТО ОМРОН BF511
Безплатна доставка за България!ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовБОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА BG 17
ХАЙТМАН ПЮР ПРЕПАРАТ ПРОТИВ МАЗНИНИ И МИРИЗМИ С АКТИВЕН НАТРОН 350 г
НовБОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА BF 850
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Диета с избягване на млечни продукти
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
Коментари към Защо от Харвард съветват да ядем пълномаслени млечни продукти?