За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти
За да бъдат намалени парниковите емисии, европейците трябва да ограничат консумацията на говеждо и млечни продукти, показва шведско изследване.
Една четвърт от емисиите на тези вредни за климата газове на ЕС са свързани със селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Според авторите на изследването приносът на двата сектора трябва да се намали 4 пъти до 2050 г.
"Ограничаването на консумацията на говеждо и овче месо с 50 процента е неизбежно, ако желаем да бъдат постигнати целите на ЕС", заяви Стефан Вирсениус от университета на Гьотеборг.
"Разбира се, консумацията на месо няма да бъде напълно изоставена. Със свинското и пилешкото месо са свързани малки емисии", допълни Вирсениус.
Производството на говеждо, съдържащо 1 килограм протеини, води след себе си до 200-килограмови емисии въглероден диоксид, при едва 30 килограма въглероден диоксид за същото количество протеини в свинското или пилешкото.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕДМИЯТ ПЕЧАТ - ЖОЗЕ РОДРИГЕШ ДУШ САНТУШ - ХЕРМЕС
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 200 мл
БАБЕ МИЦЕЛАРНА ВОДА 250 мл.
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 400 мл
КОЗМЕТИЧНИ ТАМПОНИ COTTON SOUND * 80
ЕСТЕДЕРМ ОСМОКЛИЙН ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 75 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Кипването на водата премахва до 90% от микропластмасовите частици
- Как и колко да варим различните видове месо
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Въздушна емболия
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
Коментари към За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти