За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти

За да бъдат намалени парниковите емисии, европейците трябва да ограничат консумацията на говеждо и млечни продукти, показва шведско изследване.
Една четвърт от емисиите на тези вредни за климата газове на ЕС са свързани със селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Според авторите на изследването приносът на двата сектора трябва да се намали 4 пъти до 2050 г.
"Ограничаването на консумацията на говеждо и овче месо с 50 процента е неизбежно, ако желаем да бъдат постигнати целите на ЕС", заяви Стефан Вирсениус от университета на Гьотеборг.
"Разбира се, консумацията на месо няма да бъде напълно изоставена. Със свинското и пилешкото месо са свързани малки емисии", допълни Вирсениус.
Производството на говеждо, съдържащо 1 килограм протеини, води след себе си до 200-килограмови емисии въглероден диоксид, при едва 30 килограма въглероден диоксид за същото количество протеини в свинското или пилешкото.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕДМИЯТ ПЕЧАТ - ЖОЗЕ РОДРИГЕШ ДУШ САНТУШ - ХЕРМЕС
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 200 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 400 мл
БИОНИКЕ DEFENCE HAIR ШАМПОАН ЗА КОСА ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 200 мл
ЕСТЕДЕРМ ОСМОКЛИЙН ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 75 мл.
НИВЕА ПОЧИСТВАЩИ МОКРИ КЪРПИ ЗА ЛИЦЕ С МИЦЕЛАРНА ВОДА * 25
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Как и колко да варим различните видове месо
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Въздушна емболия
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Шоколадово-млечен ликьор
- Състав на газовете във въздуха, белите дробове и кръвта
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
Коментари към За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти