За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти

За да бъдат намалени парниковите емисии, европейците трябва да ограничат консумацията на говеждо и млечни продукти, показва шведско изследване.
Една четвърт от емисиите на тези вредни за климата газове на ЕС са свързани със селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Според авторите на изследването приносът на двата сектора трябва да се намали 4 пъти до 2050 г.
"Ограничаването на консумацията на говеждо и овче месо с 50 процента е неизбежно, ако желаем да бъдат постигнати целите на ЕС", заяви Стефан Вирсениус от университета на Гьотеборг.
"Разбира се, консумацията на месо няма да бъде напълно изоставена. Със свинското и пилешкото месо са свързани малки емисии", допълни Вирсениус.
Производството на говеждо, съдържащо 1 килограм протеини, води след себе си до 200-килограмови емисии въглероден диоксид, при едва 30 килограма въглероден диоксид за същото количество протеини в свинското или пилешкото.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЕДМИЯТ ПЕЧАТ - ЖОЗЕ РОДРИГЕШ ДУШ САНТУШ - ХЕРМЕС
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ ТВЪРД ДЕТЕРГЕНТ С ДОМАТИ 50 г
БИЛКА АКВА НЕЙЧЪР МИЦЕЛАРНА ПОЧИСТВАЩА ПЯНА ЗА ЛИЦЕ С НАТУРАЛНА ВОДА ОТ КРАСТАВИЦА 140 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 200 мл
ЕСТЕДЕРМ ОСМОКЛИЙН ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 75 мл.
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 400 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Екология
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как и колко да варим различните видове месо
- Въздушна емболия
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Отстранете черните точки по лицето с домашна маска от желатин и прясно мляко
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Избягване на замърсена вода
- Камилско мляко
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
Коментари към За да спасим планетата, трябва да ограничим консумацията на говеждо и млечни продукти