Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Как мъжете могат да удължат живота си

Как мъжете могат да удължат живота си

Как мъжете могат да удължат живота си - изображение

Навсякъде по света жените имат по-голяма продължителност на живота - средно по 73,5 години за разлика от мъжете, които живеят 68,5 г. Изключение правят обитаващите Субсахарна Африка, които издържат до 55 г. Смята се, че господата са по-непредпазливи, хвърлят се в рисковани начинания и не се грижат толкова за здравето си. Като потвърждение на това твърдение идват статистическите данни от Министерството на труда в САЩ, които сочат, че през 2013 г. 93% от трудовите злополуки с летален край са се случили на мъже, пише Обекти.

В търсене на отговора как представителите на силния пол да увеличат продължителността на своя живот някои учени стигнали до интересни, но стряскащи проучвания. Изследвания доказват, че кастрацията удължава живота средно с 13,6 години, като колкото по-рано е направена тя, толкова по-дълъг е жизненият път.

Това са открили специалисти, изследвали евнусите в корейския царски двор от 1556 г. до 1861 г. Те са се радвали на 14,1 години повече от останалите мъже с подобен социален статус. Експертите смятат, че страничните ефекти на тестостерона оказват влияние и че неговото премахване води до по-дълъг живот.

Все още не е категорично доказано, но учените допускат, че отнемането на мъжествеността наистина има отношение към дълголетието на господата. Но определено малцина ще са готови да се подложат на подобни драстични стъпки, както и за приемане на медикаменти за редуциране на тестостерона. Затова специалистите препоръчват на мъжете да се опитат да водят здравословен начин на живот, да избягват стреса и най-вече да се учат от жените.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wtfintheworld.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...НовиниИсторияСпортЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиЗдравни съветиФизиологияИзследванияЛеченияЛайфстайлБотаника