Кръстоцветните зеленчуци като броколите предпазват от рак
Броколите повишават защитните ензими в тъканта около млечните жлези, като предпазват от развитие на рак на гърдата.
Кръстоцветните зеленчуци като броколите отдавна се свързват с намаляване на риска от различни заболяване от артрит до рак, но механизмът на действие беше неясен досега.
Оказва се, че съединения, съдържащи се в броколите, помагат за образуването на веществото сулфорафан, което се предписва на пациенти, диагностицирани с тази болест. Учени от Института за хранителни изследвания откриха, че веществото помага за поддържане на здравословен баланс на антиоксиданти в организма.
За ефективни резултати трябва да ядете броколи три или четири пъти седмично. Това ще помогне за забавяне на растежа на раковите клетки и ще повиши нивото на защитни ензими в тъканите на млечната жлеза.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как гладът убива рака
- БЦЖ ваксина
Коментари към Кръстоцветните зеленчуци като броколите предпазват от рак