Кръстоцветните зеленчуци като броколите предпазват от рак

Броколите повишават защитните ензими в тъканта около млечните жлези, като предпазват от развитие на рак на гърдата.
Кръстоцветните зеленчуци като броколите отдавна се свързват с намаляване на риска от различни заболяване от артрит до рак, но механизмът на действие беше неясен досега.
Оказва се, че съединения, съдържащи се в броколите, помагат за образуването на веществото сулфорафан, което се предписва на пациенти, диагностицирани с тази болест. Учени от Института за хранителни изследвания откриха, че веществото помага за поддържане на здравословен баланс на антиоксиданти в организма.
За ефективни резултати трябва да ядете броколи три или четири пъти седмично. Това ще помогне за забавяне на растежа на раковите клетки и ще повиши нивото на защитни ензими в тъканите на млечната жлеза.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Как да "храним" слезката (далака)
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Ото Варбург и приносът му в изследването на рака
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Пет прости правила за правилно хранене
Коментари към Кръстоцветните зеленчуци като броколите предпазват от рак