Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Определени продукти могат да увеличат реално човешкия живот

Определени продукти могат да увеличат реално човешкия живот

Определени продукти могат да увеличат реално човешкия живот - изображение

Проект, осъществяван в продължение на 16 години показва, че рибата и продуктите, съдържащи омега-3 мастни киселини могат наистина да увеличат продължителността на живота. Експериментът е осъществен от китайски учени, които в този период наблюдават начина на хранене на над 240 000 мъже и 180 000 жени.

Категоричният извод е, че нивото на смъртност се понижава, когато хората ядат риба и продукти, съдържащи омега-3 мастни киселини. Какво показва още наблюдението над хранителния режим на близо половин милион души. Оказва се, че мъжете, които си хапват редовно риба страдат от чернодробни болести 37% по-малко и 10% по-рядко от заболяванията на съдовете в сравнение с представителите на силния пол, които не обичат риба и тя не присъства в менюто им. При жените, които обичат риба и морски дарове с 37% намалява риска от възникване на болестта на Алцхаймер.

Освен това наблюдението показва, че редовната консумация на риба води до намаляване на риска от летален изход пир онкологични и остри респираторни заболявания.

Омег-3 мастни киселини освен в рибата се съдържат още във всички видове морски продукти, лененото семе, спанака и картофите.

Китайските учени обръщат внимание и на начина, по който рибата е приготвена и припомнят, че за разлика от варената и задушената пържената губи много голяма част от полезните си свойства.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: vesti.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиРецептиХрани и ястияНовиниЛайфстайлДиетиХранене при...СпортПсихологияСъставкиИсторияАнкетиЛеченияСоциални грижиБотаника