Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Пазете децата от мухъла!

Пазете децата от мухъла!

Пазете децата от мухъла! - изображение
  Децата, живеещи във влажни домове, и особено в такива с видими следи от мухъл, са изложени на повишен риск от развитието на астма и алергии, предаде Ройтерс, позовавайки се на германски специалисти.

  Изследването на учените от Германския изследователски институт за околна среда и здраве е обхванало 61 международни проучвания. Авторите изтъкват, че е необходимо не само хората да се борят срещу мухъла, но първо и преди всичко да предотвратяват появата му.

  "Домашната обстановка с видим мухъл и негови спори увеличава риска от алергични и дихателни прояви при децата", казва Кристина Тишер от изследователския екип.

  Проучването не доказва, че мухълът е прекият виновник за здравословните проблеми. Авторите отбелязват, че е необходима повече работа по въпроса. Те обаче напомнят, че лабораторни изследвания са показали, че излагането на действието на мухъл и предавани по въздуха спори на мухъла причиняват възпаления на дихателните пътища.

  Анализирайки данните от проучванията, германските специалисти са установили, че децата, обитаващи домове с видим мухъл са изложени на 49 процента по-висок риск от астма и 39 процента по-висок риск от алергии.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлНормативни актовеКлинични пътекиОбразованиеСнимкиОрганизацииХранене при...ПсихологияСпортАнкетиТестовеАлт. медицинаЗаведенияФизиологияЛеченияИнтервютаРецептиОткритияПроизводителиИсторияБотаникаСпециалистиИзследвания