Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Признаците, които показват натрупване на токсини в организма

Признаците, които показват натрупване на токсини в организма

Признаците, които показват натрупване на токсини в организма - изображение

В забързания начин на живот на повечето хора все по-рядко забелязват признаците, които показват някакво неразположение и неудобство на организма. Натрупване на токсини и отпадни продукти в организма оказват своето влияние върху здравето на човек и начина му на живот.

Запознайте се с няколко сигнала на тялото, че трябва да се предприемат мерки за пречистване и рестартиране на организма. Наслояването на токсини води до развитието на различни заболявания и трайни неразположения.

Лош дъх. Лошият дъх е  един от най-показателните признаци, които трябва да ви сигнализира, че организма се нуждае от детоксикация. Редовното състояние на лош дъх, въпреки честата устна хигиена, може да означава, че съществуват проблеми с функционирането на черния дроб и натрупването на излишни токсини.

Запек. Запека може да бъде вследствие на прекомерно количество токсини в организма. Самото състояние затруднява още повече нещата, защото не позволява организма да се освободи от натрупаните отпаднали продукти. Запекът често е причина за умора, изпотяване, главоболие.

Бързо наддаване на тегло. Изтощителните тренировки и дългото време във фитнеса не винаги показват добър резултат, дори въпреки тях човек продължава да качва килограми. Това се дължи основно на натрупване на токсини в тялото, които причиняват хормонален дисбаланс, отговорен за процесът на наддаване на тегло.

Болки в мускули и стави. Те също могат да бъдат засегнати от токсините. Редовните болки в мускулите и ставите са още един признак, че в тялото има натрупани твърде много токсини.

Чувствителност към различни аромати. Все по-дразнещите аромати са сигнал, че нещо се случва. Чувствителността на обонянието към вредни вещества, различни химикали и дори познати от преди аромати е показател за натрупване на токсини в тялото, което реагира веднага и показва, че неговият праг на търпимост се понижава.

Промени в настроението. Честите промени в настроението са сигнализатор, че на човек му предстои пречистване. Неспокойствието, загрижеността, нервността са първите признаци. Първото нещо, което човек може да направи е да смени режима на хранен и конкретно храната, защото тя може да бъде основната причина.

Безсъние. Сънят и почивката са изключително важни за тялото. Това е времето, когато то се възстановява и неутрализира натрупаните токсини през деня. Редовното събуждане и то в приблизително конкретни интервали е признак, че тялото не успява да се справи с натрупаните токсини и това влияе отрицателно върху качеството на съня.

При забелязване на някои от тези признаци е добре да се потърси лекарска помощ, да се смени режима на хранене, повече движение, повече течности и позитивни емоции.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: EmpowHER


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНормативни актовеИсторияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноЛайфстайлИзследванияХранене при...СпециалистиБотаникаКлинични пътекиЛечения