Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Сексът - хапчето за щастие

Сексът - хапчето за щастие

Сексът - хапчето за щастие - изображение
  Сексът увеличава усещането ни за щастие повече от всичко останало, показва ново изследване.

  Изследването обхванало 45 000 потребители на смартфони на Apple и според мнозинството участници в него сексът е най-добрият начин да се почувстваш щастлив. То показва още, че Коледа е най-щастливият ден в годината, а хората са най-щастливи в 13.50 ч. на 25 декември. Британците са били много щастливи и в деня на сватбата на херцога и херцогинята на Кеймбридж на 29 април.

  20 ч. на 31 януари е денят, в който хората са в най-лошо настроение. Проектът "Mappiness" бил осъществен от Джордж МакКерън в сътрудничество с Лондонското училище по икономика. Участниците в проучването трябвало да записват дейността си, местоположението си и щастието си по пет пъти на ден.

  Проучването потвърждава, че настроението на хората е по-лошо през работната седмица и се подобрява през уикендите, предава.

  Петте най-добри начина за подобряване на настроението според изследването са:

  • сексът
  • спортът и физическата дейност
  • посещението на театър или на концерт
  • посещението на изложба или на книжарница.

  Дейностите, които карат хората да се чувстват най-нещастни, са работата и ученето, пътуването и ходенето на работа с градски транспорт, грижите за възрастни хора, чакането и реденето на опашка, както и боледуването.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиАнкетиНовиниАлтернативна медицинаСпортЛеченияТестовеХранене при...БотаникаСпециалистиИсторияНаправления в медицинатаОрганизацииФизиологияЗдравни проблемиРецепти