Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата
Редовната консумация на зърна, семена и ядки понижава риска от болести и възпаления и удължава продължителността на живота, показва изследване на учени.
Друг важен момент от проучването доказва полезните свойства конкретно на семената от чиа. Според изследователите само една лъжица от тях е достатъчна, за да осигури редица ползи за здравето, защото съдържа повече калций от чаша мляко, повече омега-3 мастни киселини от сьомгата и повече антиоксиданти от боровинките.
От друга страна семената от чиа помагат за отслабване, тъй като абсорбират 10 пъти повече вода от собствения си обем.
Освен като храна, семената от чиа са се използвали и като лекарство още от древните маи, инки и ацтеки. Те са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, протеини, омега-3 мастни киселини. Известно е качеството им да помагат за балансирането на кръвната захар и за понижаването на холестерола.
Снимка: pluricosmetica.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС ЧИА СЕМЕНА 200 г
ПРОМОАМИКС МР. ПОПЪРС ЧИА МИКС 250 г
СЕМЕНА ОТ ЧИА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЗОЯ МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ АКТИВ СПОРТ 350 гр.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ЧИА 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Домашни и натурални средства срещу остеопороза
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- И билките имат странични ефекти
- Чиа (чия) семена - ползи и вреди
- Методи за лечение на анорексия
- E509 Калциев хлорид
- Чия, чиа
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Калциеви антагонисти
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
Коментари към Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата