Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата

Редовната консумация на зърна, семена и ядки понижава риска от болести и възпаления и удължава продължителността на живота, показва изследване на учени.
Друг важен момент от проучването доказва полезните свойства конкретно на семената от чиа. Според изследователите само една лъжица от тях е достатъчна, за да осигури редица ползи за здравето, защото съдържа повече калций от чаша мляко, повече омега-3 мастни киселини от сьомгата и повече антиоксиданти от боровинките.
От друга страна семената от чиа помагат за отслабване, тъй като абсорбират 10 пъти повече вода от собствения си обем.
Освен като храна, семената от чиа са се използвали и като лекарство още от древните маи, инки и ацтеки. Те са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, протеини, омега-3 мастни киселини. Известно е качеството им да помагат за балансирането на кръвната захар и за понижаването на холестерола.
Снимка: pluricosmetica.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДАРОВИТА ЧИА СЕМЕНА 200 г
ЧИА СЕМЕНА 250 г ЗЕМЕЛА
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ОВЕСЕНИ ЯДКИ, БАНАН И ЧИА 20 мл
РЕГЕНЕРИРАЩА СИСТЕМА ЗА ГЛАДКА И МЕКА КОЖА TNS LIFT 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Домашни и натурални средства срещу остеопороза
- Чиа (чия) семена - ползи и вреди
- Калциеви антагонисти
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Чия, чиа
- Изследване на калций (Ca) в кръвта
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
Коментари към Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата