Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата

Редовната консумация на зърна, семена и ядки понижава риска от болести и възпаления и удължава продължителността на живота, показва изследване на учени.
Друг важен момент от проучването доказва полезните свойства конкретно на семената от чиа. Според изследователите само една лъжица от тях е достатъчна, за да осигури редица ползи за здравето, защото съдържа повече калций от чаша мляко, повече омега-3 мастни киселини от сьомгата и повече антиоксиданти от боровинките.
От друга страна семената от чиа помагат за отслабване, тъй като абсорбират 10 пъти повече вода от собствения си обем.
Освен като храна, семената от чиа са се използвали и като лекарство още от древните маи, инки и ацтеки. Те са богати на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, протеини, омега-3 мастни киселини. Известно е качеството им да помагат за балансирането на кръвната захар и за понижаването на холестерола.
Снимка: pluricosmetica.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС ЧИА СЕМЕНА 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ЧИА МИКС 250 г
СЕМЕНА ОТ ЧИА 200 г ЗДРАВНИЦА
ДАРОВИТА ЧИА СЕМЕНА 200 г
НовБИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Домашни и натурални средства срещу остеопороза
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- Чиа (чия) семена - ползи и вреди
- Калциеви антагонисти
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Чия, чиа
- И билките имат странични ефекти
- Изследване на електролити
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
Коментари към Семената от чиа съдържат повече омега-3 мастни киселини от сьомгата