Сушените плодове са уникални продукти
Учени от университетите в Минесота и Лийдс настойчиво препоръчват да разнообразим менюто си със сушени плодове. Специалистите съветват да наблегнем на кайсиите, ябълките, фурмите, смокините, стафидите и сините сливи. Тези плодевет са богати на разтворима целулоза и имат нисък гликемичен индекс /показател, отразяващ с каква скорост храната се разгражда в организма и се превръща в глюкоза/, което им позволява да пледотвратяват развитието на различни разстройства в обмяната на веществата. Изследванията показали, че в сушените плодове се съдържат много биологично активни съединения, витамини и минерали, които осигуряват антиоксидантните им свойства и потискат появата на рак, сърдечно-съдови заболявания и вътрешни възпаления. Според специалистите въпреки разпространеното мнение сушените плодове не съдържат толкова много захар. Всичко това плюс лесното съхраняване и невисоките цени прави сушените плодове уникални продукти. Те са включени в препоръките за здравословно хранене в Аржентина, Австралия, Канада, Франция, Италия, Швеция, Англия и Съединените щати.
За Framar.bg: вестник Живот и здраве
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Алкална диета
- Методи за лечение на анорексия
- Салак
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Кактус
- Гласът издава проблемите на тялото
Коментари към Сушените плодове са уникални продукти