Тиквата - есенната панацея
Печената тиква регулира работата на стомаха и гони запека. Ако е варена, трябва да се изпие и водата, уточняват специалистите. Препоръчва се при високо кръвно и висок холестерол. Вкусният десерт е богат на калций и е полезен за здравината на костите както на подрастващите, така и на старите хора. Тиквата е богата на от витамини, особено бета-каротин (провитамин A) - мастноразтворим антиоксидант, който е един от основните защитници срещу рака. Витамините от В групата пък успокояват нервната система и помагат на съня да дойде по-лесно. В този случай е добре десертът да се гарнира с пчелен мед. Полезната храна е подходяща за диабетици, но не бива да прекаляват с нея. Подходяща е за хора с наднормено тегло, защото е хранително, но нискокалорична - само 16 калории на 100 грама.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАНДРОФИКС капсули 400 мг * 60 БИОТИКА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- ДКЦ 21 - София ЕООД, гр. София
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Тиквата - есенната панацея