Тиквата - есенната панацея

Печената тиква регулира работата на стомаха и гони запека. Ако е варена, трябва да се изпие и водата, уточняват специалистите. Препоръчва се при високо кръвно и висок холестерол. Вкусният десерт е богат на калций и е полезен за здравината на костите както на подрастващите, така и на старите хора. Тиквата е богата на от витамини, особено бета-каротин (провитамин A) - мастноразтворим антиоксидант, който е един от основните защитници срещу рака. Витамините от В групата пък успокояват нервната система и помагат на съня да дойде по-лесно. В този случай е добре десертът да се гарнира с пчелен мед. Полезната храна е подходяща за диабетици, но не бива да прекаляват с нея. Подходяща е за хора с наднормено тегло, защото е хранително, но нискокалорична - само 16 калории на 100 грама.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- И билките имат странични ефекти
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Храни за "супер имунитет"
- Малките мръсни тайни на бутилираната вода
- Как да запазим здрави нервите си
Коментари към Тиквата - есенната панацея