Тиквата - есенната панацея
Печената тиква регулира работата на стомаха и гони запека. Ако е варена, трябва да се изпие и водата, уточняват специалистите. Препоръчва се при високо кръвно и висок холестерол. Вкусният десерт е богат на калций и е полезен за здравината на костите както на подрастващите, така и на старите хора. Тиквата е богата на от витамини, особено бета-каротин (провитамин A) - мастноразтворим антиоксидант, който е един от основните защитници срещу рака. Витамините от В групата пък успокояват нервната система и помагат на съня да дойде по-лесно. В този случай е добре десертът да се гарнира с пчелен мед. Полезната храна е подходяща за диабетици, но не бива да прекаляват с нея. Подходяща е за хора с наднормено тегло, защото е хранително, но нискокалорична - само 16 калории на 100 грама.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г НЕОВКУСЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- И билките имат странични ефекти
- Диета с тиква за 12 дни
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сухарите вредят на здравето?
Коментари към Тиквата - есенната панацея