Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Учен твърди, че сегашната пшеница съдържа отровен опиат

Учен твърди, че сегашната пшеница съдържа отровен опиат

Учен твърди, че сегашната пшеница съдържа отровен опиат - изображение
Според кардиолога Уилям Дейвис, който е написал книга за най-популярната в света зърнена култура, сегашната пшеница е "идеална хронична отрова".

Дейвис казва, че пшеницата, която ние ядем сега, не е пшеницата от времето на нашите баби: "Това е високо растение, създадено чрез генетични проучвания през 60-те и 70-те години на миналия век. В това растение има много неща, за които никога нищо не ви казват. Например, в нея има нов протеин, наречен глиадин. Това не е глутен. Говоря, като се обръщам не само към тези с непоносимост към глутен. Казвам това на всички, тъй като всички сме изложени на протеина глиадин, който е опиат. Той се свързва с рецепторите за опиати в мозъка и стимулира апетита", предупреждава Дейвис.

На въпрос дали може селскостопанското производство да се върне към зърното, което е произвеждано преди, Дейвис заяви, че е възможно, но това не е икономически изгодно, защото дава по-малко добиви. Въпреки това, според Дейвис започва движение за отказ от използването на пшеница, след което хората започват да отслабват.

"Ако трима души отслабнат с няколко килограма, това е страхотно", казва той. "Но ние виждаме - стотици хиляди хора да отслабват с 15, 40, 70 кг. Те престават да бъдат диабетици, страдащите от артрит и изпитват рязко облекчение. Хората се отървават от подуване на краката, киселинен рефлукс, синдром на ленивите черва, депресия".

За да се избегнат тези храни, съдържащи пшеница, Дейвис съветва да се яде "истинска, жива храна" - маслини, авокадо зехтин, месо, плодове и зеленчуци.

Д-р Дейвис казва, че всички алтернативи на продукти от смляно зърно с пълнозърнести продукти, което уж е добре за нашето здраве, е като да се сменят цигарите без филтър с такива с филтър, както и убеждението, че това е полезно за здравето. Такава е логиката на храненето, която по своята същност е порочна.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...НовиниИсторияЛюбопитноСнимкиБотаникаЗдравни съветиОткритияРецептиЛайфстайлСпециалистиКлинични пътекиЛеченияХрани и ястияИнтервютаСпортСъставкиДиетиФизиологияВидеоАлт. медицинаИзследвания