Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Шафранът пази черния дроб от рак

Шафранът пази черния дроб от рак

Шафранът пази черния дроб от рак - изображение

Арабски изследователи стигнали до заключението, че подправката шафран намалява риска от заболяване на черния дроб от рак. При направено проучване било установено, че тази подправка, която дава приятен пикантен вкус и жълт цвят на храната, предпазва и черния дроб от злокачествени заболявания. Лабораторни тестове с животни установили, че добавянето на шафран към храната потиска образуването и разпространението на ракови клетки.

Чернодробният карцином е петото най-разпространено онкологично заболяване и третата водеща причина за смъртност от рак по света. Доказано е, че шафранът притежава антиоксидантни, противоракови и противовъзпалителни свойства.

Още по темата:

4.1, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХранене при...НовиниИзследванияИсторияЗдравни съветиРецептиПсихологияЛайфстайлБотаникаСнимкиСпортПатологияНормативни актовеАлт. медицинаЛеченияДиетиСпециалистиКлинични пътекиОрганизацииТестовеФизиологияСъставки