Ябълки срещу рак на дебелото черво
Има данни, че кварцетинът контролира възпаленията, които провокират рака. Според изследванията на човешки клетки, доставянето на по-големи количества кварцетин на организма може да намали риска от рак на дебелото черво с до 35%.
Специалистите допускат, че за доброто състояние на дебелото черво допринасят не само фибрите в плодовете и зеленчуците, но и флавоноидът кварцетин, както и други хранителни вещества.
Те препоръчват да се консумират повече пълнозърнести продукти /те съдържат не само много фибри, но и витамини, минерали и феноли, които поддържат доброто състояние на клетките в организма/; банани /те са богати на витамин В6, за който се смята, че предпазва от рак на дебелото черво/; морски дарове /има данни, че хората, които ядат повече риба и скариди, по-рядко страдат от заболявания на дебелото черво/; чесън, лук, праз и др.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX
ПЕКТИНУЛИН 60 г БИЗНЕС КЪЩА
ЦИТРУСОВО - ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН 40 г
ПЕКТИН ДИЕТИЧЕН ЯБЪЛКОВ 30 гр.
ПЕКТИН ЯБЪЛКОВ НА ПРАХ 40 г БИЗНЕС КЪЩА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Методи и съвети за извършване на клизма
- Натурални средства срещу липоми
- Билки и естествени средства при полипи на дебелото черво
- Диета с ябълки за 7 дни
- Рентгеново изследване (рентгенография) на корем
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как гладът убива рака
- Преднизон
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
Коментари към Ябълки срещу рак на дебелото черво