Червеното месо повишава опасността от рак на гърдата

Ако обаче червеното месо бъде заменено с грах, боб, леща, пилешко, ядки и риба, рискът ще намалее.
"Досегашни изследвания не показват ясна връзка между червеното месо и рака на гърдата", коментират британски учени.
Американското изследване е обхванало 88 000 жени на възраст от 26 до 45 години.
Учените са анализирали начина на хранене на почти 3000 жени, развили рак на гърдата. Сред големите почитателки на червеното месо имало 6,8 повече случая на болестта на 1000 души за 20 години. Учените предполагат, че протеини в червеното месо ускоряват деленето на клетките и растежа на туморите.
Химикали като нитратите в обработените меса вече са класифицирани като възможни канцерогени.
Препоръката на здравните власти е хората, които ядат дневно над 90 грама червено и обработено месо, да намалят количеството до 70 гр.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РИМСКА ТАЙНА - КАРЪН СУОН - СИЕЛА
БЛЯСЪКЪТ НА ЧЕРНАТА УСМИВКА - КАСАНДРА КОУ - СИЕЛА
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛЮС капсули * 50 РАМКОФАРМ
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Как и колко да варим различните видове месо
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- CA 15-3 туморен маркер
- Д-р Любомир Трифонов: Вече можем да откриваме туморите на гърдата с приблизително 6 години по-рано
- В Англия одобриха лекарство, намаляващо риска от рецидив на рак на гърдата
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Мамография - какво трябва да знаем
Коментари към Червеното месо повишава опасността от рак на гърдата