Начало Здравна медиа Здравни новини БАПЗГ: Разделянето и противопоставянето са във вреда на цялото общество

БАПЗГ: Разделянето и противопоставянето са във вреда на цялото общество

БАПЗГ: Разделянето и противопоставянето са във вреда на цялото общество - изображение

В отворено писмо до институциите и медиите от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи заявяват, че огромното напрежение от последните месеци влияе негативно както върху здравето, така и върху начина на живот на българите.

Категорични са и затова, че са превърнати в заложници на партийни страсти и вождистки интереси, при това заради системното пренебрегване на проблемите.

Припомнят, че са ги поставяли щекотливите теми не един път и са призовавали институции и медии да реагират. От 2017-а до момента са изпратили девет документа с конкретни искания, свързани с условията на труд, кариерата и ограничаването на агресията срещу медици, на които отговорите са единствено обещания.

Не на последно място управителният съвет на Асоциацията реагира и на атаките и казва, че твърденията не само не отговарят на истината, но са неверни. Като откровени лъжи определят казаното от протестиращите за дейността на БАПЗГ и подчертават, че разделението вреди.

В края на писмото отново заявяват, че подкрепят протестите на всички, настояват да бъде приета стратегия за развитието в сектора и ще участват в преговори на всички нива, които имат отношение към съсловието, което представляват по закон.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: БАПЗГ

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОрганизацииНовини