Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК: Всичко, което болниците са изработили извън разрешения им бюджет, ще си остане за тяхна сметка

НЗОК: Всичко, което болниците са изработили извън разрешения им бюджет, ще си остане за тяхна сметка

НЗОК: Всичко, което болниците са изработили извън разрешения им бюджет, ще си остане за тяхна сметка - изображение

Няма да е законно, ако НЗОК изплати на болниците парите, които са похарчили в повече от предварително планираното. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

"Дефицитът на здравната каса за 2015 г. няма да надвишава 10 милиона лева. Тази сума обаче се различава сериозно с посочената от лекари и пациенти, според които дефицитът ще е от 70 до 120 милиона лева. Недостигът на средства се изчислява, без да се взема предвид надлимитната дейност на болниците, тоест, без да се изплаща изхарченото от тях в повече от предварително планираното", обясни още Пенков.

"По действащото законодателство ние и нямаме право да изплатим това, което не е договорено", категоричен бе Пенков.

От Здравната каса информираха, че за тях надлимитна дейност не съществува по силата на постановление на МС, което означава, че всичко, което болниците са изработили извън разрешения им бюджет, ще си остане за тяхна сметка.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноФизиологияЗдравни съветиЛеченияБотаникаСоциални грижиАнкетиТестовеИсторияЗаведенияОрганизацииСнимкиИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиАптеки