Начало Здравна медиа Здравни новини Днес светът се обединява в борбата с рака

Днес светът се обединява в борбата с рака

Днес светът се обединява в борбата с рака - изображение

Днес светът се обединява срещу рака. Този ден се отбелязва от 2000 година насам, а целта му е да припомня на хората веднъж годишно да бъдат внимателни и да не пропускат профилактичните прегледи, тъй като има шансове ракът да бъде излекуван, ако се открие в ранен стадий.

Във Варна днес ще се проведе молебен за здраве в подкрепа на хората с онкологични заболявания, а във Велико Търново лекари ще преглеждат безплатно. Ако е необходимо да бъдат направени изследвания, те ще са на половин цена.

В световен мащаб онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртността. Най-честите злокачествени заболявания, които се срещат са ракът на белите дробове при мъжете и ракът на млечната жлеза при жените.

Следващите най-разпространени ракови заболявания са туморите на дебелото и на правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиНовиниЛюбопитноАлтернативна медицинаНормативни актовеМедицински изследванияИсторияОрганизацииСпортЛеченияСоциални грижиХранене при...ИнтервютаСпорт и туризъмЛайфстайлНаправления в медицинатаНаучни публикацииСпециалистиЗаведенияКлинични пътекиПрезентацииБотаникаАнкети