Начало Здравна медиа Здравни новини До 2021 г. световните разходи за лекарства, предписани по рецепта, ще достигнат около 1.5 трилиона долара

До 2021 г. световните разходи за лекарства, предписани по рецепта, ще достигнат около 1.5 трилиона долара

До 2021 г. световните разходи за лекарства, предписани по рецепта, ще достигнат около 1.5 трилиона долара - изображение

Световните разходи за лекарства, предписани по рецепта, ще достигнат около 1.5 трилиона долара до 2021 година, въпреки че годишното темпо на растеж ще се понижи през последните години. Това показват прогнозите на Quintiles IMS Holding.

От компанията уточняват, че сумата е по цени на едро и надвишава с 370 милиарда долара очакваните за 2016 г. плащания. 675 милиарда долара от общите плащания се падат на САЩ. След отчитане на очакваните намаления и отстъпки, през 2021 г. чистите лекарствени разходи ще бъдат близо 1 трилион долара.

В своя доклад Quintiles IMS Holding посочва, че растежът на годишните разходи през следващите пет години да бъде от 4 до 7 процента основно заради новите лекарства за рак, диабет и автоимунни заболявания на развитите пазари.

Растежът на разходите за лекарства през 2014 и 2015 г. е бил 9 на сто и е бил частично подхранен от скока в търсенето на нови лекарства за хепатит С. Quintiles IMS Holding прогнозира, че ежегодно ще се пускат средно 45 нови лекарства, което е исторически максимум.

Снимка: www.4news.gr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеСнимкиЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиСпециалистиАптекиПроизводителиИсторияОрганизацииЛеченияЛайфстайлРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография