Начало Здравна медиа Здравни новини Половината лекари от Разградската болница с молби за напускане

Половината лекари от Разградската болница с молби за напускане

Половината лекари от Разградската болница с молби за напускане - изображение

Протест от лекари, медицински сестри и служители от администрацията на МБАЛ “Св. Иван Рилски“- Разград ще посрещнат днес участниците в редовното Общо събрание на акционерите в болницата.

40 молби за напускане са депозирани вече от утре. Това са половината от лекарите в лечебното заведение.

Искането на протестиращите е да се запази досегашното ръководство на пост в здравното заведение.

Лекарите заявиха, че няма да работят и днес, докато не приключи Общото събрание. Д-р Драгомир Николов, член на Съвета на директорите, обясни, че при спешни случаи ще бъдат изпратени линейки, но пациентите ще бъдат транспортирани до други лечебни заведения, с които има предварителна договорка.

Според протестиращите д-р Керчев има забележим принос в подобряването на имиджа на здравното заведение както в закупуването на нова апаратура, така и в подобряването на условията за работа. Предстоящата смяна в ръководството на болницата е по политически причини, категорични са лекарите.

На Общото събрание предстои да се обсъди точка за промяната в състава на Съвета на директорите. Тя обаче ще бъде за председателя на директорския борд проф. Златица Петрова, представляваща държавата. В акционерното дружество „МБАЛ“Св. Иван Рилски“ държавата притежава основен дял – 83,96%, община Разград – 6,11%, община Исперих – 2,72%, а останалите пет общини в областта притежават по-малки дялове – между 0,90 и 2,51%.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: trio.bg5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияОрганизацииИсторияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиНормативни актовеСтатистически проучванияЛюбопитноЛичностиВидеоТестовеАнкетиГеография