Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Глухарчето - жълтото лечебно чудо на природата - 1 част

Глухарчето - жълтото лечебно чудо на природата - 1 част

Глухарчето - жълтото лечебно чудо на природата - 1 част - изображение

Глухарчето е считано от мнозина за досаден плевел в градината, а други се радват на симпатичните му жълти цветчета, надничащи от ливади, полянки и дори от пукнатини в тротоара.
Всъщност то е отлична храна и билка, помагаща за много състояния, а хубавото е, че всеки може да го намери навсякъде.
Глухарчето е богат източник на бета-каротин, който ние превръщаме във витамин А, а също така на витамин С, фибри, калий, желязо, калций, магнезий, цинк и фосфор.
Всички части на растението могат да се консумират - от корените до цветчетата.
 
Вижте за какво помага растението:

1. Подобрява храносмилането.
Глухарчето действа леко слабително, насърчавайки храносмилането, стимулира апетита и балансира естествените и полезните бактерии в червата.

2. Подпомага бъбреците.
Растението е диуретик и помага на бъбреците да се очистят от отпадъци, сол, и излишната вода. То също инхибира растежа на микробите в отделителната система.

3. Прочиства черния дроб.
Глухарчето доказано подобрява функцията на черния дроб, премахвайки токсините и възстановявайки хидратацията и електролитния баланс.

4. Бори се с рака.
Жълтото растение има антиканцерогенни свойства, забавяйки растежа на туморите и предотвратявайки разпространението им. Листата са особено богати на антиоксиданти и фитонутриенти.

5. Подобрява състоянието на диабетиците.
Последните опити с лабораторни животни показват, че глухарчето помага за регулиране на кръвната захар и нивата на инсулина.

Вижте тук за какво още помага глухарчето.

Още по темата:

3.8, 11 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЛюбопитноИсторияЗдравни съветиЛеченияРецептиХрани и ястияНовиниЛайфстайлАлтернативна медицинаАнкетиМедицински изследванияНормативни актовеХранене при...Клинични пътекиДиетиОрганизацииСнимкиНаучни публикацииСпециалистиЗаведенияИнтервютаТестовеСпортЗдравни проблемиПроизводители