Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Разберете кои професии помагат за поддържане на добра форма

Разберете кои професии помагат за поддържане на добра форма

Разберете кои професии помагат за поддържане на добра форма - изображение

Изследване във Великобритания, анализиращо кои професии спомагат за доброто здраве, показва, че водопроводчиците и строителите са в най-добра здравословна форма. То е направено от Ironmongery Direct и обхванало 2000 души, практикуващи различни професии.

Някои се отличават с голяма физическа активност. Такава е например работата на търговците, които се движат средно 7 часа на ден. Това е повече, отколкото личните треньори и фитнес инструктори. Изчислено в калории, се оказва, че търговците изгарят по около 2500. Занимаващите се със земеделие също са от натоварените във физическо отношение. Те са активни над 4 часа всеки ден, докато превърналите в професия спортните дейности се движат по 5 ч.

Най-неактивни са специалистите в информационните технологии, в областта на маркетинга, адвокатите и счетоводителите. Първите изгарят едва 200 калории дневно за 24 минути движение, вторите са активни 36 минути през деня, а последните – 42 минути, съобщава БТА.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: fencehouse.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияИсторияЛюбопитноРецептиСпортНовиниЛеченияСоциални грижиСнимкиОбразованиеОрганизацииЗаведенияНормативни актовеСпециалисти