Цитрусовите плодове намаляват риска от инсулт

То е базирано върху близо 14-годишна анкета, извършена от медсестри сред 69 622 пациентки в САЩ. Пациентките дали подробна информация за консумираните от тях плодове и зеленчуци.
Целта била да се изследва ефектът от флавоноидите, които се съдържат в плодовете, зеленчуците, черния шоколад и червеното вино, върху здравето.
Оказало се, че пациентките, които консумирали повече портокали и грейпфрути и изпили по-големи количества сок от тези цитрусови плодове, са с 19 на сто по-малък риск от инсулт.
"Проучването показа, че по-голямата консумация на плодове и зеленчуци и приемането на по-голямо количество витамин С са свързани с намаляване на риска от инсулт", заявиха учени от медицинския факултет на университета в Норич.
Известно е, че флавоноидите осигуряват някаква форма на защита чрез различни механизми, като подобряване функциите на кръвоносните съдове и имат противовъзпалителен ефект.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ПРАНАРОМ СМЕС ЗА ДИФУЗОР (ДИФУЗЕР) ЦИТРУС 30 мл.
ЖАН Д'АРСЕЛ КОМПЛЕКТ HOMME ТОАЛЕТНА ВОДА 100 мл + ДУШ-ГЕЛ 3 В 1 50 мл
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА STYLO 80 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Инсулт
- Дюля
- Кактус
- Холестеролът не е показател за риска от инсулт при жените
- Д-р Михаил Протич: Ако не се контролира, предсърдното мъждене води до инсулт
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
- Лимонада от кумкуат
- Кои са първите обезспокоителни симптоми на белодробна тромбоемболия?
- Млечно смути със замразени плодове
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
Коментари към Цитрусовите плодове намаляват риска от инсулт