Цитрусовите плодове намаляват риска от инсулт
То е базирано върху близо 14-годишна анкета, извършена от медсестри сред 69 622 пациентки в САЩ. Пациентките дали подробна информация за консумираните от тях плодове и зеленчуци.
Целта била да се изследва ефектът от флавоноидите, които се съдържат в плодовете, зеленчуците, черния шоколад и червеното вино, върху здравето.
Оказало се, че пациентките, които консумирали повече портокали и грейпфрути и изпили по-големи количества сок от тези цитрусови плодове, са с 19 на сто по-малък риск от инсулт.
"Проучването показа, че по-голямата консумация на плодове и зеленчуци и приемането на по-голямо количество витамин С са свързани с намаляване на риска от инсулт", заявиха учени от медицинския факултет на университета в Норич.
Известно е, че флавоноидите осигуряват някаква форма на защита чрез различни механизми, като подобряване функциите на кръвоносните съдове и имат противовъзпалителен ефект.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
КАЛИВИТА ВИТАМИН C 300 ПЛЮС таблетки * 120
ЦИТРОВИТ ИМУНО КОМПЛЕКС капсули * 14
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА EVERSCENT ЗА ЖЕНИ 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Личи
- Инсулт
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Млечно смути със замразени плодове
Коментари към Цитрусовите плодове намаляват риска от инсулт