Шоколадов десерт за закуска - защо е полезен?

Вероятно на почти всеки от нас се е случвало да има важен изпит в училище или в университета и да си носи шоколад. Това не е случайно, защото отдавна се счита, че той подпомага мозъка.
Доказва го и едно скорошно проучване на университета в Сиракуза, САЩ, според което шоколадът подобрява мозъчната дейност и познание. Изследователите подлагат участниците на специфични тестове и след дълго проучване се оказва, че приемът на шоколад значително подобрява някои части на мозъка, свързани с визуално-пространствената памет, глобалния композит, работната памет, сканиране и проследяване.
Учените посочват, че шоколадът е добре да се яде на закуска. А защо? Защото това е първото хранене за деня след сън и тялото има нужда от събуждане. Обилна закуска ще го събуди, затова си хапнете енергизираща храна, като например яйца, и шоколад или парче шоколадова торта, за да активирате мозъка си.
Друго изследване на университета в Тел Авив пък казва, че шоколадово лакомство на закуска не само ще активира мозъчните функции, но и ще успокои апетита после, намалявайки желанието за калорични закуски между храненията.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
НовМАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
НовПЮР НУТРИШЪН БАР XL С ШОКОЛАД 80 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Закуска с кисело мляко, банани, овесени ядки и препечени стърготини
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадово-бананов кекс с орехи
- Шоколадов пудинг с киноа и банан
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Бърз сладкиш Страчатела
Коментари към Шоколадов десерт за закуска - защо е полезен?