7-ТЕ ХРАНИ, КОИТО СА НИ СЪЮЗНИЦИ В БОРБАТА С КИЛОГРАМИТЕ
Хората, които включват в менюто си много водосъдържащи продукти, имат по-нисък индекс на телесна маса и по-тънка талия, твърдят учени от Токийския университет.
Колкото и парадоксално да звучи на пръв поглед, водата помага за отслабването! Разбира се не става дума за замяна на твърдата храна с вода, а за консумирането на по-голямо количество продукти / плодове и зеленчуци /, които съдържат повече вода.
1. Броколи
То е сред най-добрите източници на целулоза и калций. Обикновено се приготвя на пара, тъй като по този начин най-добре се съхраняват, съдържащите се в него хранителни вещества.
Броколите съдържат също и много витамини С и А.
2. Зеле
То е изключително богато на антиоксиданти и именно затова се смята за храна, кочто спомага за повишаването на имунитета.
Киселото зеле е особено богато на витамин С.
Специалистите препоръчват зелето да се употребява и в суров вид, особено на салата, като червеното е по-богат източник на микроелементи.
Зелето съдържа и много калий, магнезий, фосфор, калций, желязо, витамини А, В1, В2, В6, С, , PP и U.
3. Карфиол
Някои изследвания сочат, че спомага за забавяне развитието на раковите клетки и предпазва от рак. Богат източник е на витамин С и фолиева киселина. Препоръчва се да се употребява сурово или задушено.
Карфиолът съдържа още калий, желязо, мед, цинк, флуор, манган, бета-каротин, витамини Ц, К, В1, В2, В6.
4. Грейпфрут
Диетолозите го препоръчват на всички, които имат предпоставки за сърдечно-съдови заболявания. Съдържащият се в него нарингин ускорява храносмилателните процеси и с това спомага за отслабването.
Грейпфрутът съдържа много витамин С, фолиева киселина, калий, пектин, целулоза.
И розовият, и червеният грейпфрут са особено богати на витамин А и ликопен, които предпазват стените на съдовете от увреждания.
5. Маруля
Поради ниската си калоричност, тя е част от много диети. Марулята съдържа много витамини от група В, фолиева киселина, манган. Тя стабилизира нивото на захар в кръвта и укрепва имунната система. Препоръчително е да се консумира с малко зехтин.
В марулите има още калий, магнезий, желязо, фосфор, витамини А, В, С и фолиева киселина.
6. Репички
Те също са богати на фолиева киселина, както и на сяра и различни антиоксиданти.
Допринасят за нормализирането на храносмилателните процеси.
Репичките са и източник на натрий, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, флуор, витамини А, В1, В2, В6, никотинова и салицилова киселина.
7. Спанак
Съдържа много желязо, фолиева киселина, витамин К, антиоксиданти и лутеин, който влияеукрепващо на зрението.
Източник е на целулоза, калий, калций, фосфор, цинк, магнезий, флуор.
Спанакът е подходящ за салата, супа или гарнитура към основното ястие.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПРОБЪРНЕР капсули * 120
БИОВЕА ХРОМ ПИКОЛИНАТ капсули 200 мкг * 100
ХАЯ ЛАБС ЗЕЛЕНО КАФЕ капсули 500 мг * 60
ПРОМОСУОНСЪН ФЕТ БЪРНЪР таблетки * 60 SWD006
ПРОМОДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОКОСОВО МАСЛО ЕКСТРА ВЪРДЖИН 473 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН ГОЛД ИЗОЛАТ ОВКУСЕН прах 600 гр
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Активен въглен за отслабване: прием, ползи и противопоказания
- 7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Първи смъртен случай във Великобритания, който се свързва с лекарство за отслабване
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Диета с ябълки за 7 дни
- Свалете 5 килограма само за 3 дни
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Как да отслабнем с помощта на прополиса
- Билки и храни за потискане на апетита
Коментари към 7-ТЕ ХРАНИ, КОИТО СА НИ СЪЮЗНИЦИ В БОРБАТА С КИЛОГРАМИТЕ