Начало Здравна медиа Здравни новини Започват проверки за фиктивни назначения в болниците

Започват проверки за фиктивни назначения в болниците

Започват проверки за фиктивни назначения в болниците - изображение

Министерството на здравеопазването започва проверки за фиктивни назначения на медицински персонал по държавните и общински болници в страната.

Повод за предстоящите проверки са твърденията на кмета на Белоградчик Борис Николов, че в местната болница има назначени лекари само по документи, които посещават лечебните заведения, за да си вземат заплатите. Според него изискванията в медицинските стандарти налагат поддържането на по-голям щат отколкото е необходимо. Оказва се, че това е масова практика в страната.

От Районната здравна каса във Видин съощават, че не са открити нарушения за миналата година в белоградчишката болница, но предстоят нови инспекции в лечебното заведение.

Ще направим проверки навсясъде като се започне с местата, за които има сигнал за нарушения. Изненадващите проверки в държавните болници показаха, че дежурният персонал не е на работното си място“, коментира здравният министър Кирил Ананиев.

Към момента от Здравното министерство могат да подкрепят болниците с 6 милиона лева, но срещу престуктуриране на общинските заведения, които имат тежко финансово състояние и не се справят. Преди това всички лечебници ще минат съответните проверки като се започне с болницата в Белоградчик.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: news.bnt.bg
Снимка: Twentyfournews.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиИсторияЗаведенияНормативни актовеОрганизацииИнтервютаСнимкиКомпании и организацииКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения