Начало Здравна медиа Здравни новини Турски специалист по уши, нос, гърло ще гостува в страната на 13 октомври

Турски специалист по уши, нос, гърло ще гостува в страната на 13 октомври

Турски специалист по уши, нос, гърло ще гостува в страната на 13 октомври - изображение

В България отново ще гостува светило в турската и световната медицина. На 13 октомври в София проф. д-р Исмет Аслан, който е специалист „Уши, нос, гърло“, ще приема за безплатни прегледи пациенти, които се нуждаят от подобна консултация. Той е в страната по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

Желаещите да се допитат до видния специалист трябва си запишат предварително час на тел. 0879 977 401 и 0879 977 402. Необходимо е да носят всички медицински документи, които притежават за заболяването, заради което ще искат да се прегледат.

Преди известно време проф. Аслан възстанови езика на 35-годишен българин, страдащ от рак. Пациентът забелязал промяна в него и след като в България не установили причината, той заминал за Турция, където го диагностицирали със злокачественото заболяване. Наложило се проф. Аслан да отстрани близо 80 на сто от езика на българина. Направена била реконструкция на органа от мускулна тъкан от ръката на пациента и сега той може да говори и да се храни както преди.

Проф. Аслан е работил в Harvard Medical School в Бостън и Vanderbilt University в Нашвил, след като завършва медицина и специализира Отоларингология в Турция. Той се превръща в един от най-предпочитаните специалисти, опериращи в областта на шията и главата.

В момента практикува в болница „Лив Хоспитал“, където чрез лазерни, ендоскопски и роботизирани методи лекува заедно със своя екип заболявания на тъпанчето, средното ухо, гърлото и лицевите нерви при възрастни и деца, както и рак на слюнчените жлези, щитовидната жлеза и устната кухина.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: ЗИЦ "Медикъл Караджъ"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноРецептиЛеченияИсторияЗдравни съветиНормативни актовеЛайфстайлАлт. медицинаТестовеФизиологияСпециалистиИзследванияЗдравни проблемиКлинични пътекиСпортХранене при...Ботаника