Доматено вино - защо не?
Рецептата за вино от домати е открита почти случайно от прадядото на Паскал Миш, който днес произвежда 34 000 бутилки на година от доматения еликсир в своята ферма в Шарлевоа, провинция Квебек. И до днес това остава стара семейна традиция.
В ранчото няма и следа от лози, а само неголяма градина, в която Паскал отглежда грижливо селекционирани от него домати. 40-годишният канадец от белгийски произход е бивш колбасар, който живее в новата си родина от 7 години. Той отдавна си мислел да се заеме с производството на доматеното вино, изобретено от прадядо му, който го отгледал в Белгия.
"Исках да довърша това, което прадядо ми е започнал през 30-те години на миналия век", разказва той докато оглежда един от общо 6200 стръка домати, които трябва да узреят в средата на август. Това ще е третата реколта на така нареченото вино, което може да стане в Северна Америка, но не и във Франция. Там неговото питие трябва да носи друго име, защото виното може да се прави само от грозде.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- И билките имат странични ефекти
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Домат
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Пилешко филе Капрезе
- Мандраке, Мандрагора
- ДКЦ 21 - София ЕООД, гр. София
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Доматено вино - защо не?