Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Интензивната физическа активност помага на жените да забременеят

Интензивната физическа активност помага на жените да забременеят

Интензивната физическа активност помага на жените да забременеят - изображение

Жените, които искат да забременеят, могат да ускорят процеса като започнат да тренират четири часа седмично. Учените открили, че 240 минути интензивна физическа активност могат да стимулират плодовитостта при жени, които са претърпели спонтанен аборт.

Специалистите задълбочили своето проучване и открили, че дамите с наднормено се нуждаят само от 10-минутна разходка, за да увеличат шансовете си с около 80% да се сдобият с дете. Дори не е необходимо те да се натоварват прекалено, за да забременеят в рамките на шест цикъла.

Експертите от университета „Амхърст“, Масачузетс, признават, че не знаят защо ходенето действа по този начин, но вярват, че разходката има ефект на молекулярно ниво. Резултатите от тяхното изследване показват ползите от упражненията особено за онези жени, които се опитват да станат майки и имат висок индекс на телесна маса.

Участничките в проучването наброявали 1200 и били на възраст между 18 и 40 години. Преди това са правили поне един спонтанен аборт и специалистите ги наблюдавали през период от 6 менструални цикъла, докато се опитват да имат бебе.

При вторичния анализ, който учените направили на изследването, забелязали, че всички жени, които се упражнявали поне 4 часа, имат 69% по-висок процент на успех в забременяването. Интересното е, че само физическата активност с голям интензитет осигурява такъв биологичен ефект. „Нашето проучване не предлага достатъчно подробности, за да се разбере защо по-енергичните дейности влияят по-различно от другите“, коментира проф. Уиткомб, един от авторите на изследването.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dailymail.co.uk
Снимка: nerdwallet.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноНовиниИсторияЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаВидеоНаучни публикацииКлинични пътекиПсихологияСоциални грижиПатологияФизиологияЛеченияИзследванияЗдравни проблемиНормативни актовеПроизводителиСпециалистиХранене при...ИнтервютаБотаника