Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Как да познаете, че сте зависими от секса

Как да познаете, че сте зависими от секса

Как да познаете, че сте зависими от секса - изображение

Изследване сочи, че мозъците на зависимите от дрогата и секса хора изглеждат по един и същи начин. Обяснението е, че те реагират към удоволствието от половия акт или наркотиците еднакво. Има няколко признака, по които може да се разбере кога един човек е пристрастен към секса:

Когато сексуалното поведение не е част от начина на живот, а е несъвместимо с личността и я отдалечава от традиционното й държане, от работа, колеги и приятели.

Действайки, без да се замисли за здравето и безопасността - както за своята собствена, така и на другия партньор. Това е сигурен белег за поставяне на нуждите на първо място и за зависимост. Човек не може да се контролира, затова повечето от пристрастените описват състоянието си по време на секс като в транс.

Когато няма възможност да прави секс, такъв човек се чувства безсилен.

Утоляването на зависимостта води до опасно и рисково поведение, което цели да задоволи нуждата от все повече и повече секс.

Пристрастеният не може да разграничи секса от щастието, страха, тъгата или самотата, в неговото съзнание те означават едно и също нещо. Необичайно е, ако се появи желание в момент на депресия или тревожност.

Зависимият от секса се нуждае от друг човек, за да удовлетвори нуждата си. Създава се чувство на употреба у партньора и това превръща отношенията в нездравословни. Рядко оцеляват такива връзки.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: s.newsweek.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛеченияЛайфстайлНовиниЗдравни съветиАлтернативна медицинаАнкетиХранене при...ТестовеСнимкиНормативни актовеЗдравни проблемиОрганизацииИсторияНаправления в медицинатаФизиологияСпециалистиСоциални грижиРецептиБотаникаСпорт