Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кафето в съчетание с някои храни повишава нивото на кръвна захар в организма

Кафето в съчетание с някои храни повишава нивото на кръвна захар в организма

Кафето в съчетание с някои храни повишава нивото на кръвна захар в организма - изображение

Някои хранителни продукти е по-добре да не се съчетават с кафето, защото това може да доведе до неблагоприятни процеси в дейността на организма и да бъде причина за редица заболявания, информират специалисти от САЩ.

Опитите на научните специалисти показват, че консумирането на кафе след мазни ястия способства рязкото повишаване на нивото на захари в кръвта. Изследването е публикувано е MIGnews.com.

Дори при здрав човек нивото на захарта в кръвта се покачва рязко след консумирането на мазна храна. При едновременно консумиране на храна с кафе нивата на захарта се показват два пъти повече - приблизително същите показатели в нивата на кръвната захар може да се наблюдават при хора с повишен риск от развитие на диабет", констатират специалистите.

В експеримент с доброволци е установено, че мазната храна повишава нивата на захарта в кръвта с 32%. Отделно експертите уточняват, че подобно повишение може да се наблюдава в рамките на няколко часа след консумираната храна. При участници, които са консумирали мазна храна и след това са пили кафе - 2 чаши за около 5 часа, са отчетени повишени нива на захарта с 65%.

Според експертите наситените мазнини пречат на организма правилно да усвои глюкозата, а кофеинът изостря това нарушение.

Специалистите съветват да се избягва консумирането на кафе с мазни храни, защото това неименуемо ще доведе до влошаване на нормалните процеси в организма.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: New Gen Business Agents


 


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСъставкиХранене при...ЛюбопитноРецептиЗдравни съветиСнимкиНовиниИсторияФизиологияТестовеСпортБотаникаЛеченияЛайфстайлАнкетиАлтернативна медицинаДиети