Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния
В последно време консумацията на сурови храни е все по-модерна, защото хората смятат, че този начин на хранене е по-здравословен.
Но въпросът е дали и месото трябва да се яде така.
Милиони британци вярват и предпочитат да не доизпичат кюфтетата в бургерите си и да ги оставят розови в средата. Но те не подозират, че това носи риск от сериозни хранителни натравяния и болки в стомаха.
"Ако кюфтето е сурово и е розово отвътре, има голяма вероятност да се пренесат вредни бактерии, една от които е Ешерихия коли", предупреждават специалистите от Агенция по хранителните стандарти.
"Бактериите могат да останат живи, ако няма достатъчно термична обработка, без значение от качеството на месото. Когато пържолата се изпече отвън, бактериите умират, но в случая с мляното месо, те се пренасят от повърхността до сърцевината на кюфтето", предупреждават още експертите.
Агенцията препоръчва на готвачите бургерите и кюфтетата да се изпичат по-добре.
Снимка: bodyrock.tv
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как и колко да варим различните видове месо
- Чия, чиа
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Защо е полезно да ядем гъше месо
Коментари към Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния