Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Здравна медия Любопитно Знаете ли, че... Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния

Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния

от 28 сеп 2016г., обновено на 21 окт 2016г.
Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния  - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

В последно време консумацията на сурови храни е все по-модерна, защото хората смятат, че този начин на хранене е по-здравословен.

Но въпросът е дали и месото трябва да се яде така.

Милиони британци вярват и предпочитат да не доизпичат кюфтетата в бургерите си и да ги оставят розови в средата. Но те не подозират, че това носи риск от сериозни хранителни натравяния и болки в стомаха.

"Ако кюфтето е сурово и е розово отвътре, има голяма вероятност да се пренесат вредни бактерии, една от които е Ешерихия коли", предупреждават специалистите от Агенция по хранителните стандарти.

"Бактериите могат да останат живи, ако няма достатъчно термична обработка, без значение от качеството на месото. Когато пържолата се изпече отвън, бактериите умират, но в случая с мляното месо, те се пренасят от повърхността до сърцевината на кюфтето", предупреждават още експертите.

Агенцията препоръчва на готвачите бургерите и кюфтетата да се изпичат по-добре.

Снимка: bodyrock.tv

Още по темата:
  • Здрави и красиви с Деси: Сурови кокоски с цял покълнал бадем Здрави и красиви с Деси: Сурови кокоски с цял покълнал бадем
  • Здрави и красиви с Деси: Сурови енергийни бонбони Здрави и красиви с Деси: Сурови енергийни бонбони
  • Защо е по-добре да се консумира повече сурова храна? Защо е по-добре да се консумира повече сурова храна?
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 06:28
    Коментирайте "Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния "

СТАТИЯТА е свързана към

  • Знаете ли, че...
  • Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Чия, чиа
  • Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
  • Защо е полезно да ядем гъше месо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 17 часа и 10 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 20 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival