Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ – Бургас започват прегледи за превенция на инсулт

В УМБАЛ – Бургас започват прегледи за превенция на инсулт

В УМБАЛ – Бургас започват прегледи за превенция на инсулт - изображение

Ротари клуб - Бургас и УМБАЛ - Бургас започват отново съвместна кампания за безплатни прегледи за превенция на инсулт. Специалисти от лечебното заведение ще приемат всеки четвъртък и ще проследяват състоянието на пациентите с последно поколение апаратура, която също е дарение от местния клуб. Желаещите да се прегледат трябва да си запишат час на тел. 056 84 13 82 или на 0887 61 41 59 от 8,30 до 13,30 ч.

Лекарите, които ще приемат пациентите, са д-р Христо Стефанов и д-р Радослав Шишков под ръководството на доц. Валентин Василев, всички от Клиниката по съдова хирургия. Не е необходимо хората да носят направление от личния си лекар.

Главната причина за настъпването на инсулт е запушването на каротидната артерия. Затова лекарите от болницата ще проверяват проходимостта на съдовете при прегледите с модерен ехограф. Специалистите ще следят за натрупвания от плаки и други вещества, пречещи на кръвоснабдяването на мозъка. Основната цел на кампанията е да се обърне внимание на високорисковите групи и по този начин да се предотвратят тежки съдови инциденти.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: mbalburgas.com
Снимка: medicalnewstoday.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоТестовеХранене при...Здравни проблемиИсторияАлт. медицинаКлинични пътекиЛайфстайлЛеченияИзследванияБотаника