Начало Здравна медиа Здравни новини Новият здравен министър ще бъде обявен на 10 ноември

Новият здравен министър ще бъде обявен на 10 ноември

Новият здравен министър ще бъде обявен на 10 ноември - изображение

Кандидатурата на бъдещия здравен министър вече е одобрена и подкрепена от политическия съвет на управляващата коалиция. На днешното заседание бяха обсъдени няколко възможни кандидатури, но официално номинацията за здравен министър ще бъде внесена на 10 ноември от премиера Бойко Борисов след гласуването на бюджета за 2018 година.

Днешното заседание е приключило с общото становище, че коалицията е стабилна.

Според източници на Mediapool новият министър на здравеопазването се очаква да бъде заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. Към момента той оглавява Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса и отговаря за управлението на над 4 млрд. лева здравни вносни. Ананиев е бил зам.-министър на финансите почти във всички правителства от 1998 г. досега. Поради експертните му познания и опит той се ползва с подкрепата на повечето партии. От него и финансовото министерство се появи идеята за налагане на мораториум за финансирането на лекарства с нови молекули и медицински дейности. Ананиев счита, че увеличението от 400 млн. лева в бюджета на НЗОК няма да бъде „изядено“, а ще бъде инвестирано в подобряването на услугите в текущия пакет.

За поста министър на здравеопазването се спрягат още имената на зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков, председателката на здравната комисия Даниела Дариткова и директора на Александровска болница Костадин Ангелов.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: mediapool.bg
Снимка: bnr.bg


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлНормативни актовеИсторияИнтервютаСнимкиЛюбопитно