Начало Здравна медиа Здравни новини Кирил Ананиев е новият здравен министър на България

Кирил Ананиев е новият здравен министър на България

Кирил Ананиев е новият здравен министър на България - изображение

Кирил Ананиев е новият здравен министър на България. Народното събрание одобри назначаването му със 121 гласа „За“ и 85 гласа „Против“.

Ананиев бе номиниран за вакантния пост от премиера Бойко Борисов и решението бе внесено вчера в деловодството на Народното събрание. Депутатите гласуваха да освободят досегашния министър на здравеопазването проф. Николай Петров, който подаде оставка в края на октомври. Решението на Петров да се оттегли от поста е по повод репортаж за възлагането на обществени поръчки във ВМА, докато той е бил директор на болницата.

Кирил Ананиев роден през 1955 г. в София. През 1980 г. завършва "Финанси и кредит“ във Висшия икономически институт в София. Специализира в областта на финансирането и социално-културните разходи в УНСС и в областта на реформите в здравеопазването в Чикаго, САЩ.

Бил е заместник-министър на финансите в повечето правителства в периода 1998-2009 година, секретар по финансова политика в Администрацията на президента на България периода 2009-2011 г., съветник към политическия кабинет на министър-председателя през 2013 и 2014 г. и зам.-министър на финансите във второто правителство на Бойко Борисов.

Към настоящият момент Кирил Ананиев е председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nova.bg
Снимка: Novini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлНормативни актовеИсторияСнимкиИнтервютаЛюбопитно