Начало Здравна медиа Здравни новини Кирил Ананиев: Мораториумът се налага, никой няма да бъде лишен от лечение

Кирил Ананиев: Мораториумът се налага, никой няма да бъде лишен от лечение

Кирил Ананиев: Мораториумът се налага, никой няма да бъде лишен от лечение - изображение

Бюджетът на НЗОК трябва да бъде стабилизиран и това ще бъде постигнато чрез мораториума върху новите лекарства, заяви в свое телевизионно интервю министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Уверенията му са, че въпреки забраната, няма да има пациент, който да не получи нужното лечение.

Здравният министър ще концентрира вниманието си върху преразглеждането на клиничните пътеки и промените ще бъдат обсъдени с БЛС. Друг важен приоритет, върху който също ще се съсредоточат усилията на ведомството, е състоянието на държавните болници.

Според Кирил Ананиев Бюджет 2018 е по-добър от миналогодишния. Той позволява да се продължи с финансирането на утвърдили се вече политики и програми, както и да се развиват такива, които подобряват качеството на услугите.

През следващата година ресорът здравеопазване ще разполага с 4 млрд. и 712 млн. лв. Тази сума осигурява ръст на разходите от близо 485 млн. лв., от които 407 млн. се прибавят като допълнителни разходи към бюджета на Здравната каса. Те ще бъдат предназначени за профилактиката, майчиното и детското здравеопазване, както и за ранна диагностика на заболявания, електронното здравеопазване и повишаване качеството на медицинските и денталните услуги.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: economic.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлИсторияСнимкиАнкетиИнтервюта