Начало Здравна медиа Здравни новини Насрочиха нов конкурс за избор на управител на МБАЛ Св. Иван Рилски – Дупница

Насрочиха нов конкурс за избор на управител на МБАЛ Св. Иван Рилски – Дупница

Насрочиха нов конкурс за избор на управител на МБАЛ Св. Иван Рилски – Дупница - изображение

Нов конкурс за избор на управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, Дупница е насрочен за 16 януари 2018 година. Решението ще бъде взето този петък на заседание на ОбС.

От докладната става ясно, че продължителен период от време здравното заведение се управлява от човек, който не може да спечели конкурса за възлагане на управлението на лечебното заведение, а в същото време болницата е в изключително тежко финансово състояние. Това предполага предприемането на спешни мерки.

В тази ситуация председателят на ОбС Емил Гущеров предлага да бъде назначен прокурист за периода от една година и сключване на договор за търговско управление. Дружеството ще се управлява съвместно от управителя и прокуриста. Възнаграждението и на двамата ще бъде в размер от 1497 лева.

Предприемането на спешни мерки в управлението на дружеството и въвеждането на промени за финансово стабилизиране се прилагат и в редица други общински лечебни заведения се посочва в докладната.

Това е поредния конкурс за избор на управител в дупнишката болница, но дали ще бъде назначен такъв зависи от решението на ОбС.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимка: csw.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлАнкетиСнимкиЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиАптекиЛеченияСпециалисти