Наситените мазнини увеличават риска от депресия

Испански учени твърдят, че виновник за депресията е нездравословната храна.
В същото време те констатирали, че зехтинът, който е богат на мононаситени мастни киселини (Омега 9) и който е база на средиземноморската кухня, допринасят за намаляване на риска от психични заболявания.
Авторите на изследването са анализирали хранителните навици на повече от 12 000 доброволци в продължение на шест години.
В началото на изследването нито един от участниците не е бил с депресия. В края - 657 от тях са страдали от симптоми на заболяването. Учените са установили, че сред всички доброволци, онези, които са консумирали транс и наситени мазнини "имат с 48% по-висок риск от депресия".
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕУРОЛАМП ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР ЧЕРЕН
БОИРЕР ВЕЗНА модел BF 1000
Безплатна доставка за България!СПИРУЛИНА таблетки * 500 DXN
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР модел BF 195
ВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ТЕЛЕСНИТЕ МАЗНИНИ ОМРОН BF214
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА модел GS 300 ЧЕРНА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Литий
- Кодеин
- Енергийни точки за облекчаване на стрес, депресия и емоционален дисбаланс
- Какви са нивата на вашата тревожност и депресия
- Депресия
- МАО-инхибитори
- Лечение със сертралин
- Флуоксетин
- Откриха значително по-голяма от нормалното област в мозъка при хора с депресия
Коментари към Наситените мазнини увеличават риска от депресия