Наситените мазнини увеличават риска от депресия
Испански учени твърдят, че виновник за депресията е нездравословната храна.
В същото време те констатирали, че зехтинът, който е богат на мононаситени мастни киселини (Омега 9) и който е база на средиземноморската кухня, допринасят за намаляване на риска от психични заболявания.
Авторите на изследването са анализирали хранителните навици на повече от 12 000 доброволци в продължение на шест години.
В началото на изследването нито един от участниците не е бил с депресия. В края - 657 от тях са страдали от симптоми на заболяването. Учените са установили, че сред всички доброволци, онези, които са консумирали транс и наситени мазнини "имат с 48% по-висок риск от депресия".
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БОЧКО БЕБЕШКИ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ И МАСЛИНА С ПОДХРАНВАЩО ДЕЙСТВИЕ 240 мл.
НЮ НЕЙЧЪР МАСЛО ЛЕНЕНО 50 мл.
МЕДИСАНА КАНТАР - АНАЛИЗАТОР С BLUETOOTH BS 444 40444
Безплатна доставка за България!КАНТАР - АНАЛИЗАТОР (ЕЛЕКТРОННА ДИАГНОСТИЧНА ВЕЗНА) МИКРОЛАЙФ WS 200 BT
Безплатна доставка за България!СПИРУЛИНА таблетки * 500 DXN
Безплатна доставка за България!БОИРЕР ВЕЗНА BF 1000
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Какви са нивата на вашата тревожност и депресия
- Кодеин
- Литий
- Депресия
- Фридрих Ницше и животът му, изпълнен с депресия, постоянни главоболия и деменция
- Антидепресанти
- Някои личностни черти са свързани с повишен риск от депресия
- Флуоксетин
- Страдам ли от депресия?
Коментари към Наситените мазнини увеличават риска от депресия