Начало Здравна медиа Здравни новини Ваканцията за учениците се удължава в пет области

Ваканцията за учениците се удължава в пет области

Ваканцията за учениците се удължава в пет области - изображение

Грипната ваканция за учениците се удължава в пет области в страната поради грипа и студеното време.

С два дни се удължава ваканцията в Пловдивка област, информира Иванка Киркова, началник на Регионалният инспекторат по образованието /РИО/ в Пловдив област. Това се налага поради изпълнение на предписание на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Пловдив, изпратено до кметовете на общините и до РИО-Пловдив. Заболеваемостта в областта остава непроменена – 123 на 10 000 души. Учениците ще трябва да се явят в класните стаи на 16 януари (понеделник).

Грипната ваканция в област Русе също се удължава с два дена – до 13 януари (петък) включително.

Учебните занятия в Бургаско ще се подновят в понеделник на 16 януари. Причината е препоръка на РЗИ, публикувана на страницата на Регионално управление на образованието и разпратена на директорите на учебните заведения. По данни на РЗИ обстановката в региона е в предепидемични стойности. През последните дни заболеваемостта е 71,42 на 10 000 души население.

В седемте общини на област Силистра първия учебен ден ще бъде 16 януари, понеделник.

С два дни се удължава ваканцията в община Димитровград. 12 и 13 януари ще бъдат и неработни за учителите и помощния персонал в учебните заведения, пояснява кметът Иво Димов.

12 и 13 януари ще бъдат неучебни и за община Шумен.

В Ямболска област също е удължена грипната ваканция до 13 януари включително. Решението е на Регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Удължена е ваканцията и в община Перник до края на седмицата.

Учебният процес ще бъде възстановен на 16 януари.

Снимка: WordPress.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлСпортПсихологияЗдравни съветиСнимкиИсторияХранене при...Здравни проблемиТестовеБотаникаАлтернативна медицинаЛеченияМедицински изследванияАнкети