Начало Здравна медиа Здравни новини Момиче на 15 години спаси живота на тролейбусен шофьор

Момиче на 15 години спаси живота на тролейбусен шофьор

Момиче на 15 години спаси живота на тролейбусен шофьор - изображение

15-годишно момиче от Стара Загора спаси живота на тролейбусен шофьор, предотвратявайки тежка катастрофа.

Малката Мария Звездева пътува в превозното средство, когато шофьорът внезапно припада. Момичето, което учи в спортното училище "Тодор Каблешков", за секунди успява да разбере, че човекът си е глътнал езика. Тя успява да го извади и да свести мъжа, а никой от другите над 20 пътници не е станал да помогне.

Детето е от старозагорския социален дом "Мария Терезия", а оттам я описват като много добро и приятно дете с благороден характер. Тя учи плуване, а мечтата й е да стане помощник-треньор. Правилата за бърза помощ познава от спортното училище, където учи. Мария съветва хората да не се притесняват да помагат. За изключително храбрата си постъпка тя е наградена с грамота от директора на училището Димо Неделчев. На церемонията присъства и спасеният от Мария шофьор Филип Точев.

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниАнкетиСнимкиОбразованиеСпециалистиЛайфстайлОрганизацииИсторияЗаведенияЛеченияСпорт и туризъмАптекиСпортРецептиСоциални грижиАлтернативна медицинаИнтервютаХранене при...Нормативни актовеКлинични пътекиМедицински изследванияБотаника