Начало Здравна медиа Интервюта Лекарите говорят Хора от цялата страна идват в Стара Загора за плазмолифтинг и филъри

Хора от цялата страна идват в Стара Загора за плазмолифтинг и филъри

Хора от цялата страна идват в Стара Загора за плазмолифтинг и филъри - изображение

  Тя е от онези жени, които никога не остават незабелязани. Впечатлява със стил и безупречна външност. Д-р Неделчева е много различна от образа, който изниква, когато споменем думата лекар, но все пак е лекар, при това много добър в своята област.

  В интервюто ни днес ще бъдат развенчани митове и преборени най-различни клишета, свързани със здравето и красотата на кожата. Ще се запознаете с най-новата терапия - PRP – активизирана плазма /плазмолифтинг / , която се прилага в Стара Загора единствено от нашия събеседник - д-р Неделчева.

  Фрамар: Представете се за читателите на Фрамар.

  Аз съм д-р Неделчева. Завършила съм дерматология през 2000г. и от тогава съм с права на специалист-дерматолог. Хубавото на моята сфера е, че може да се говори не само за болести.

Фрамар: Д-р Неделчева, само преди празници ли се грижи българката за своята кожа?

Моите впечатления са, че българката не се грижи за себе си извън празниците. Преди години имаше прослойка жени, които се грижеха постоянно за външността си. Заради финансовата криза, която се чувства навсякъде, тези жени, не че не се грижат, но го правят през много по-големи интервали от време.

Фрамар: Кои са процедурите, които правите най-често във Вашия кабинет?

Предлагам разнообразни процедури и терапии, но определено най-предпочитани са: целутронът, йонофорезата, козметични и лечебни масажи, ултразвуково почистване и подхранване на кожата, ензимният пилинг, парафиновите процедури и кола маска.

Фрамар: Какво е съотношението между мъжете и жените, които посещават кабинета Ви? Суетен ли е българският мъж?

Може да ви учуди, но клиентите ми мъже са над 40%. Не си представяйте само платежоспособни бизнесмени, които търсят поредната доза лукс. Българският мъж все повече се грижи за здравето и външния си вид и така трябва да бъде.

Фрамар: Колко пациенти се възползваха от плазмолифтинга до момента?

Плазмофилингът е много обемен метод. От май месец, когато закупих апарата, до момента от плазмолифтинга се възползваха близо 50 човека с различни оплаквания, белези, желание за подмладяване, трудно зарастващи рани, поддържане на вече направени филъри, както и един пациент с цел да предизвикаме растеж на коса.

Фрамар: Къде се обучихте за работа с апарата?

Видях апарата за първи път на конгрес в Монако, но обучението ми премина в Израел.

Фрамар: Повлиява ли плазмолифтингът белезите от акне по лицето и тялото?

Да. Правих процедури на пациентка и мога да отговоря утвърдително. Белезите от акне се повлияват прекрасно.

Фрамар: Всеки ли може да се възползва от плазмолифтинга?

За съжаление не. Преди плазмолифтинг терапия задължително се правят кръвни изследвания. Хора с ниска тромбоцитна маса, както и такива с висок холестерол не са подходящи, тъй като от тяхната кръв не може да се извлече необходимия материал.

Терапията не е подходяща и за онкоболни.

Фрамар: Трудно ли се престрашават хората да опитват нови неща, когато стане въпрос за тяхната кожа?

Тук ще бъда категорична – не, не се престрашават трудно. Нямам случай някой да е стигнал до кабинета ми и да се е разколебал. Налага ми се обаче да препоръчвам алтернативна на желаната терапия, тъй като пациентите не са добре запознати с възможностите. Те идват, след като прочетат нещичко в някой форум или подочуят от приятелка, но дерматологичният кабинет е мястото, където желанията им придобиват по-конкретни очертания.

Фрамар: Какви грижи за кожата ще препоръчате за зимния сезон?

Зимният сезон е изключително подходящ за химически пилинг и лазерна терапия. Възстановителният период след пилинг е от 4 до 7 дни, но ефектът е отличен. Няма възрастови ограничения. Правила съм химически пилинг на 13-годишно момиче, защото това е единственият начин за справяне с тежки форми на акне.

Трябва да се знае, че пилинг може да се направи не само по козметични, но и по медицински причини.

Фрамар: Безопасно ли е прилагането на различни видове филъри?

Този въпрос не търпи едностранен отговор. Филърите са напълно безопасни, ако са подбрани и приложени правилно. През последните 4-5 години наблюдавам голяма еволюция на продуктите за инжектиране – те са резорбируеми, неалергизиращи и по-толерантни към кожата. Челно място в това отношение заемат продуктите на базата на хиалуронова киселина, които стават все по-многобройни. Манипулацията по поставянето им е много лека и не особено болезнена. Самият избор и инжектирането на филърите обаче е много сложен процес, който изисква специална лекарска квалификация и опит.

Фрамар: Какви филъри препоръчвате на своите пациенти за запълване на бръчки и уплътняване на устни?

Препоръчвам на всички, които са решили да се подложат на тази манипулация, временни филъри, стимулиращи образуването на нова тъкан. Те съдържат вещества, стимулиращи собствената синтеза на колаген в кожата. В своя кабинет използвам висококачествени филъри с чиста хиалуронова киселина, защото са с отлична поносимост и дават прекрасни резултати. Устните изглеждат много естествено, запълнени са равномерно, а бръчките се изглаждат без никакъв риск за здравето и с минимална болка. Много пациенти се подвеждат от ниски цени, но това може да доведе до непоправими последици, ако поставените филъри са трайни.

Фрамар: Какво е Вашето мнение за уплътняването на устни със собствена мастна тъкан?

Според мен този метод не е сполучлив. Виждала съм пациентки, които са плащали много сериозни суми за липофилинг, но, тъй като тази тъкан е взета от друга част на тялото, тя е под друг контрол, затова, след като се постави в устните, ефектът въобще не е добър. Ако жената напълнее и тези клетки се изпълват, което води до деформации. Аз препоръчвам чиста хиалуронова киселина, ако искате да имате по-плътни устни.

Фрамар: След колко време изчезват следите от манипулацията по увеличаване на устните и запълване на бръчките с филъри и колко трайни са резултатите от нея?

Най-много до 2-3 седмици напълно се заличават следите от медицинската интервенция, а ефектът остава видим близо година. Хубавото на филърите, които аз използвам, е това, че чистата хиалуронова киселина подпомага собствения синтез на колаген. По този начин резултатите са много естествени и трайни. Препоръчвам филъри дори за заличаване на дълбоки белези от акне.

Фрамар: Мит ли е, че ботоксът може да бъде опасен и защо не се препоръчва за жени под 30г. възраст?

Абсолютен мит. Аз също бях предубедена, преди да се информирам повече. До момента имам шест специализации за поставяне на ботокс и мога да ви уверя, че е напълно безопасна, елегантна и бърза процедура, ако се прави от професионалист. Относно възрастта бих казала, че е строго индивидуално. Имам пациентки с ботокс, които не са навършили 30 години и резултатите са чудесни. Важно е да се знае, че ботоксът не е само средство за запълване на дълбоки бръчки. Замисълът е съвсем различен – ботоксът служи преди всичко за профилактика. Той се поставя по показания и преценка от дерматолог. Хубаво е да се започне от рано, още при първи признаци на стареене, за да има най-голям ефект.

Фрамар: Издайте ни тайната за бързо постигане на стегната и сияйна кожа?

Преди всеки важен повод или просто, когато искам да изглеждам безупречно на момента, аз лично си правя и препоръчвам мезотерапия и йонофореза в съчетание с кислородна терапия.

Фрамар: Какво представляват тези процедури?

Мезотерапията е приятно и великолепно средство да загладите хоризонталните и вертикални бръчици около очите и устата, да повишите тонуса и плътността на кожата. Прави се с коктейл от витамини, минерали, аминокиселини и други продукти, включително и хиалуронова киселина, която ускорява синтеза на колагенови и еластични влакна.

Йонофорезата е алтернатива на лифтинг на лице. Това е метод с галваничен ток, който дава възможност на лифтинг ампули, витамин С и други полезни вещества да проникнат в дълбочина в кожата и да я накарат да засияе. Кислородът от своя страна стимулира обновяването и пречистването на тъканите и подобрява клетъчния метаболизъм, затова кислородната терапия възстановява кожата, намалява видимите бръчици, редуцира пъпките и пигментните петна.

Фрамар: Вие сте специалист и по поставяне на перманентен грим. Намаля ли броят на жените, които искат да се сдобият с такъв грим?

Определено не само, че не е намалял, но наблюдавам тенденция , че броят на желаещите расте. Различни са причините една жена да си постави перманентен грим - от суета и удобство до тежки здравословни проблеми като алопеция или след химиотерапия. Нерядко препоръчвам перманентен грим за коригиране на асиметрия преди запълването на устните с хиалуронова киселина, за да се постигне максимално добър краен ефект.

Фрамар: Какво се случва, ако по някаква причина един ден спреш да се грижиш активно за кожата си, а си си правил пилинг и имаш филъри?

По-дълго време ще си млад. Само печелиш от всички направени процедури. Митове са, че кожата се състарява много повече, ако се спре с манипулациите. Хубавите филъри от висок клас активизират собствените клетки и са една много дългосрочна инвестиция.

Фрамар: Лукс или гаранция за добро здраве са грижите за кожата?

Здравата кожа е най-красивата кожа. Тя иска грижи и всичко вложено в тези грижи се възвръща многократно.

3.4, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ИНТЕРВЮТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Категория